Recept Tiramisu met LimonTino

De naam Tiramisu betekent letterlijk “trek mij omhoog”! Maar het betekent niet letterlijk iemand fysiek omhoog trekken, echter heeft het meer te maken met “beur mij op” of “maak me eens blij”.

Hieronder volgt het recept zoals ik het geleerd heb van mijn moeder, die op het eiland Sardinië woont.

 

Ingrediënten:

500 gr. mascarpone (merk galbani),
2 pakken lange vingers biscuit
6 eieren
6 eetlepels suiker
0,6 lt. espressokoffie (liefst klaargemaakt met een ouderwetse Italiaanse cafetiera)
1 glaasje limoncello (liefst LimonTino uiteraard)
cacaopoeder
250 ml.slagroom
een glaasje advocaatlikeur.

Bereiding:

  • Zet 0,6 liter espressokoffie op. In de koffie schenk je vervolgens een glaasje limoncello
  • Mix in een kom het eiwit van 6 eieren met toevoeging van 6 theelepels suiker. Dit doe je net zolang totdat het een vaste vorm verkregen heeft, je kunt dit testen door het mengsel op zn kop te houden. In dit mengsel doe je de mascarpone (500gr) en een glaasje advocaatlikeur. Het eigeel is niet nodig
  • Doop de lange vingers één voor één in het koffiemengsel en plaats deze in een schaal. Het suikergedeelte van de lange vingers moeten op de bodem van de schaal gelegd worden
  • Bedek deze vervolgens met het eiwit/mascarpone mengsel
  • Op dit mengsel doe je weer een rij met gedoopte lange vingers, nu met het suikergedeelte van de lange vingers naar boven
  • Hierop volgt weer een eiwit/mascarpone mengsel
  • Op dit laatste mengsel volgt de opgeklopte laag slagroom (geen suiker toevoegen)
  • Strooi als laatste de cacaopoeder met een zeefje over de tiramisu
  • De tiramisu afdekken met aluminiumfolie en in de koelkast plaatsen
  • Na ongeveer 8 uur in de koelkast (een nachtje) is de tiramisu gereed om jezelf of iemand “blij mee te maken”.
    (Let op; de tiramisu is 48 uur (in de koelkast) houdbaar)

Buon appetito!

Robertino

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial