Het ontstaan van de limoncello is niet echt duidelijk. Diverse inwoners van de plaatsen Sorrento, Capri en Amalfi (denk aan de wereldberoemde Amalfi Coast) claimen de primeur te hebben.

In ieder geval is het wel bekend dat deze likeur begin 1900 geproduceerd werd in een klein pension op het Blauwe Eiland vlakbij Napoli , waar mevrouw Maria Antonia Farace een weelderige tuin met citroen -en sinaasappelbomen onderhield. Haar neef opende na de 2e Wereldoorlog hier vlakbij een horecabedrijf. De specialiteit van de bar was de citroenlikeur, gemaakt volgens het eeuwenoude recept van de grootmoeder. In 1988 begon zoon en ondernemer Massimo Canale met een kleine ambachtelijke productie van limoncello, waarbij het merk commercieel werd geregistreerd.

Maar in werkelijkheid zijn er allerlei legendes en verhalen over de productie van de traditionele gele likeur. De geschiedenis vertelt ons bijvoorbeeld dat de grote families van Sorrento, aan het begin van de twintigste eeuw, illustere gasten de smaak van limoncello proefden, gemaakt volgens het traditionele recept.

In Amalfi zijn er mensen die zelfs beweren dat de likeur van zeer oude oorsprong is, bijna gerelateerd aan de oorsprong van de citroenteelt. Maar zoals zo vaak in deze omstandigheden, is de waarheid vaag en zijn de hypothesen talrijk en suggestief.

Er zijn ook personen die beweren dat de limoncello ‘s ochtends door vissers en boeren werd gedronken om de kou te bestrijden, al ten tijde van de invasie van de Saracenen. Anderen zijn echter van mening dat het recept in een klooster werd geboren om de broeders tussen het ene gebed en het andere te plezieren. De waarheid zullen we misschien nooit weten. Maar afgezien van puur parochiale kwesties, heeft de traditionele gele likeur al tientallen jaren de grenzen overschreden en markten over de hele wereld veroverd.

De limoncello is daarom hard op weg om een product van wereldklasse te worden, vergelijkbaar met Bitter of Amaretto. Met de productie van LimonTino is aan de lange lijst van verkrijgbare limoncello’s een hoogwaardig product toegevoegd, dat recht doet aan de traditie, de authenticiteit en het vakmanschap. De geur van de handgeschilde citroenen dringen zich al op bij het openen van de fles.
De smaak is een bevestiging van de kwaliteit

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial