Limoncello is een drank met een alcoholpercentage van tussen de 25 en 30 procent. Limoncello wordt gemaakt van citroenen of beter gezegd, van citroenschillen. Het is een likeur die vooral bereid wordt in het zuiden van Italië, zoals Sardinië.
Dat is ook de thuisbasis van Robertino, die niet alleen limoncello, maar ook arancello (sinaasappellikeur) met een knipoog naar zijn eigen naam’ op de markt brengt onder de geregistreerde namen LimonTino en AranTino
LimonTino en AranTino worden gemaakt met citroenen en sinaasappelen uit het oosten van Sardinië, een gebied dat ook bekend staat als één van de vijf ‘blue zones’, de vijf plekken op aarde waar mensen gemiddeld langer en gelukkiger leven.
p
De citroenen en sinaasappelen voor LimonTino en AranTino worden handmatig geplukt en geschild en gaan rechtstreeks naar de distilleerderij. Daar worden vervolgens op traditionele, authentieke wijze, volgens een goed geheim bewaard gebleven familierecept, de LimonTino en de AranTino gedistilleerd en gebotteld.
Voor het beste resultaat wordt aan de citroenschillen alcohol van 96% toegevoegd. Het distillatieproces duurt ca. drie weken. Aan de dan ontstane siroop wordt o.a. suiker en water toegevoegd. Na circa 10 dagen wordt de drank na filtering overgegoten in flessen en zijn de LimonTino en AranTino geschikt voor consumptie.
Door het gebruik van de 96% alcohol worden de oliën uit de citroenschillen niet altijd optimaal opgelost. Er ontstaat dan aan de bovenrand van de fles soms een laagje etherische olie. Het is dus zaak de fles voor gebruik even te schudden.
LimonTino en AranTino worden meestal zeer koud (4 à 5 °C) na de maaltijd als digestief gedronken. Daarnaast wordt het meer en meer in cocktails gebruikt. Zo zijn bijvoorbeeld mixen met prosecco, tonic en 7up zeer populair. Is uw interesse gewekt, wilt u meer informatie of wilt u bestellen, klik dan op onderstaande button.