Uit ‘de stad Gorinchem’ 5 april 2023

De beste limoncello’s van de wereld komen nu ook uit Gorinchem!

GORINCHEM De Gorinchemse limoncello onder de naam Schouderklopje is onlangs in Londen internationaal bekroond met een gouden medaille!

Robertino Lotto van Sardinia Products, gevestigd in het mooiste vestingstadje van Nederland deed onlangs mee met de grootste en belangrijkste wine & spirits competitie (IWSC 2023) van de wereld in Londen. Dit is een internationale competitie, het WK op het gebied van wijnen en gedistilleerde dranken. Een internationale jury beoordeelde de duizenden ingezonden dranken d.m.v. een blindproeverij en een technische keuring. Het Gorinchemse Schouderklopje limoncello werd tijdens deze competitie internationaal bekroond met een gouden medaille. Dat betekent dat Schouderklopje officieel tot de beste limoncello’s van de wereld behoort.

Dat Italiaanse eigenaar Robertino Lotto, wonende in Gorinchem, met zijn bedrijf een constante kwaliteit levert, werd nog eens onderstreept door de jury van de IWSC, die de eveneens door Sardinia Products ingezonden limoncello onder de naam LimonTino, net zoals in 2021 en 2022 een zilveren medaille toekende. Met deze 2 prijzen komt het totaal nu op 6 internationale onderscheidingen in een tijdsbestek van 3 jaar, hetgeen zeer uitzonderlijk is.

KLEDING VOOR CITROENEN
Robertino is de 4e generatie die limoncello volgens eigen Italiaans traditioneel familierecept op ambachtelijke wijze produceert. De citroenen en sinaasappelen komen voornamelijk uit de eigen familie boomgaard op het mooie Italiaanse eiland Sardinië, waar zijn ´mamma` de scepter zwaait.

Met enige regelmaat reist hij op en neer naar Sardinië. Op de heenreis zijn de koffers gevuld met goede 2e hands kleding en schoenen. Andere familieleden en vrienden brengen in ruil daarvoor hun geplukte citroenen en sinaasappelen uit hun eigen boomgaard mee en samen met de eigen productie worden deze dan handmatig geschild en zorgvuldig verpakt en vervoerd naar Nederland.

Robertino: ,,Schouderklopje is niet alleen heerlijk om te drinken, maar met deze naam leent het zich ook uitermate goed als cadeau voor je partner, vriend of vriendin, een jarige, een jubilaris of noem maar op, want een schouderklopje wordt door iedereen wel gewaardeerd.”

Meer informatie is ook te vinden op: www.sardiniaproducts.nl

Schouderklopje en LimonTino worden vooral verkocht in horecazaken en via slijterijen en wijnhandels.
Informatie opvragen kan via info@sardiniaproducts.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial